Μαθαίνω για τα Δάση, για την Κλιματική Αλλαγή, Αναλαμβάνω Δράση
Ημερομηνία ανάρτησης: Δευτέρα, 27/11/2017
Μαθαίνω για τα Δάση, για την Κλιματική Αλλαγή, Αναλαμβάνω Δράση

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, στο πλαίσιο του διεθνούς θεματικού δικτύου «Μαθαίνω για τα Δάση», διοργανώνει και συντονίζει, με την υποστήριξη της Tetra Pak, τη διαβαλκανική δράση «Μαθαίνω για τα Δάση, για την Κλιματική Αλλαγή, Αναλαμβάνω Δράση» (Forest Action for Climate Change mitigation).

Η δράση αφορά σε ένα εκπαιδευτικό πιλοτικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί παράλληλα σε σχολεία τεσσάρων χώρων (Βουλγαρίας, Ελλάδας, Κύπρου, Ρουμανίας), κατά την διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς. Από πλευράς Ελλάδας, θα συμμετέχουν το 8ο Δ.Σ. Αμαρουσίου, το 1ο Δ.Σ. Ηρακλείου, το 13ο Δ.Σ. Χαλανδρίου και το 3ο Γυμνάσιο Βριλησσίων.

Για την ενημέρωση και κατάρτιση των εκπαιδευτικών που θα εκπροσωπήσουν τα συμμετέχοντα σχολεία των τεσσάρων χωρών, πραγματοποιήθηκε τριήμερη επιμορφωτική συνάντηση στην Αθήνα από 24 έως 26 Νοεμβρίου 2017. Η συνάντηση περιλάμβανε εισηγήσεις που είχαν σκοπό να βοηθήσουν τους συμμετέχοντες στην υλοποίηση του προγράμματος, παρουσίαση επιλεγμένων προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευσίνας, αλλά και υπαίθρια εκπαιδευτικά εργαστήρια στον Κιθαιρώνα από μέλη της ελληνικής συντονιστικής επιτροπής του δικτύου.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://eepf.gr/el/drasi/dasi

Home   Close