Συνέδριο «Περιβαλλοντική ευθύνη, πρόληψη και αποκατάσταση: προκλήσεις και ευκαιρίες για την προστασία της βιοποικιλότητας στην Ελλάδα»
Ημερομηνία ανάρτησης: Τρίτη, 13/06/2017
Συνέδριο «Περιβαλλοντική ευθύνη, πρόληψη και αποκατάσταση: προκλήσεις και ευκαιρίες για την προστασία της βιοποικιλότητας στην Ελλάδα»

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, διοργανώνει συνέδριο με τίτλο «Περιβαλλοντική ευθύνη, πρόληψη και αποκατάσταση: προκλήσεις και ευκαιρίες για την προστασία της βιοποικιλότητας στην Ελλάδα», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 8-10 Σεπτεμβρίου 2017.

Το συνέδριο απευθύνεται σε εισαγγελείς, δικαστές, δικηγόρους, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, στελέχη υπηρεσιών που ευθέως εμπλέκονται σε θέματα περιβαλλοντικού εγκλήματος, περιβαλλοντικής ζημίας, αποκατάστασης, επιστήμονες στον τομέα του Περιβάλλοντος κ.ά. Η θεματική του πραγματεύεται την εφαρμογή της Οδηγίας για την Περιβαλλοντική Ευθύνη (2004/35/ΕΚ), τις κοινωνικές προεκτάσεις της περιβαλλοντικής παραβατικότητας, την ισχύουσα νομοθεσία για την προστασία της άγριας ζωής, τη συνεισφορά των περιβαλλοντικών ΜΚΟ, καθώς και την αποτελεσματικότητα της δίωξης του περιβαλλοντικού εγκλήματος. Συγκεκριμένα, οι θεματικές του ενότητες είναι οι ακόλουθες:

  • Περιβαλλοντική ευθύνη, Ευρωπαϊκή και Ελληνική Νομοθεσία.
  • Οικονομική αποτίμηση περιβαλλοντικής ζημίας-Εταιρική ευθύνη.
  • Εφαρμογή περιβαλλοντικής νομοθεσίας με έμφαση στο περιβαλλοντικό έγκλημα.
  • Επίκαιρα θέματα Δίκαιου περιβάλλοντος-Προστασία βιοποικιλότητας.
  • Ο ρόλος των ΜΚΟ στην εφαρμογή της περιβαλλοντικής ευθύνης.

Η συμμετοχή και η παρακολούθηση είναι δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εγγραφούν έως τις 31 Ιουλίου 2017. Σχετικό αίτημα-ενημέρωση μπορεί να αποσταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Το Συνέδριο διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου «Προώθηση της ευαισθητοποίησης για την άσκηση δίωξης για εγκλήματα κατά της άγριας ζωής και την ανάδειξη της περιβαλλοντικής ευθύνης για την αποκατάσταση ζημιών της βιοποικιλότητας σε περιοχές του Δικτύου NATURA 2000 στην Κρήτη» (LIFE14/GIE/GR/000026 - LIFE Natura Themis). Το έργο χρηματοδοτείται από το χρηματοδοτικό εργαλείο LIFE «Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση & Πληροφόρηση» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Περισσότερες πληροφορίες:
http://www.lifethemis.eu/el/eldcongress

Home   Close