Βόλτες στον Θερμαϊκό
Ημερομηνία ανάρτησης: Πέμπτη, 26/05/2016
Παραλιακό μέτωπο Θεσσαλονίκης
Παραλιακό μέτωπο Θεσσαλονίκης / Φωτ. Αρχείο ΕΚΒΥ/ Μ. Σεφερλής

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 5 Ιουνίου 2016, το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων - Υγροτόπων, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα διοργανώνουν τη δράση "Βόλτες στον Θερμαϊκό". Η δράση θα φιλοξενηθεί στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης (Κήπος των Εποχών, Γυάλινο Περίπτερο) από τις 28 Μαΐου έως και τις 5 Ιουνίου.

Παλιές φωτογραφίες του παράλιου μετώπου της Θεσσαλονίκης από το αρχείο του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης, ταινίες και προβολές για τον Θερμαϊκό κόλπο, ψηφιακά παιχνίδια για το περιβάλλον και τη θάλασσα, εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά, εργαστήρια κατασκευής πρωτότυπων αντικειμένων, θαλασσινά μαγειρέματα με προϊόντα του Θερμαϊκού, ξεναγήσεις και βόλτες με καραβάκι, επιστρατεύονται για να ενημερώσουν, να ευαισθητοποιήσουν, να καταστήσουν σαφή την ανάγκη προστασίας της θάλασσας, της βιοποικιλότητας που φιλοξενεί, του πολιτισμού που παράγει.

Η δράση "Βόλτες στον Θερμαϊκό" θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με σχετικές δράσεις υπό τον γενικό τίτλο "Ημέρες Περιβάλλοντος" που οργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

  • Δήμος Θεσσαλονίκης, Τμήμα Περιβαλλοντικών Δράσεων, Τηλ. 2313 318358, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων, Τηλ. 2310 473432, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , http://www.ekby.gr
  • Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα, Τηλ. 2310 794811, Ε-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , http://axiosdelta.gr

 

Σχετικά αρχεία:

 

 

Home   Close