5η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών
Ημερομηνία ανάρτησης: Πέμπτη, 01/12/2022
5η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών

Ο Δήμος Καισαριανής σε συνεργασία με την Περιπατητική Ομάδα Υμηττού (Π.Ο.Υ.) διοργανώνουν την 5η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών που θα πραγματοποιηθεί από 2 έως 4 Δεκεμβρίου 2022 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής (Βρυούλων & Κλαζομενών, 16121).

Το ετήσιο event, που αποτελεί πλέον θεσμό στον χώρο των μονοπατιών, έχει στόχο τη διάδοση της πεζοπορίας, την ανταλλαγή γνώσεων και καλών πρακτικών, την ενημέρωση σε θέματα θεσμικού χαρακτήρα, αλλά και την ενίσχυση της συνεργασίας και της πληροφόρησης γύρω από τα τεκταινόμενα στον χώρο της πεζοπορίας.
Μετά τη Στεμνίτσα και τη Δημητσάνα (2017), την Άνδρο (2018), το Μέτσοβο (2019) και την Ξάνθη (2021) που φιλοξένησαν με επιτυχία την Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών τα προηγούμενα χρόνια, τη σκυτάλη της διοργάνωσης παίρνει η Καισαριανή.

Το «παρών» στην εκδήλωση αναμένεται να δώσουν εκπρόσωποι φορέων γύρω από το περιβάλλον και την πεζοπορία, υπουργείων, οργανισμών και συλλόγων, ενώ θα συμμετάσχουν επίσης εταιρείες του χώρου (χαρτογραφικές, δραστηριοτήτων βουνού, ψηφιακών εφαρμογών, εκπαιδευτήρια κ.λπ.).

Το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων περιλαμβάνει συζητήσεις πάνελ με συγκεκριμένη κάθε φορά θεματική, ομιλίες και παρουσιάσεις, καθώς και ανοιχτές ξεναγήσεις. Ενδεικτικά, το κοινό της εκδήλωσης μπορεί να παρακολουθήσει εντελώς δωρεάν, είτε δια ζώσης είτε μέσω απευθείας σύνδεσης, παρουσιάσεις μονοπατιών από όλη την Ελλάδα και να ενημερωθεί για τις τάσεις και προοπτικές γύρω από τον χώρο του πεζοπορικού τουρισμού, για τις νέες τεχνολογίες και το εκπαιδευτικό πλαίσιο.

Το κοινό θα έχει επίσης τη δυνατότητα να ξεναγηθεί στην περιοχή της Καισαριανής με πεζοπορία και γνωριμία με το Kessariani trail, το μονοπάτι του Υμηττού μέσα στο Αισθητικό Δάσος Καισαριανής που καθαρό και σηματοδοτημένο φιλοδοξεί να καταστήσει τον Υμηττό επίκεντρο της περιαστικής πεζοπορίας, προσελκύοντας όχι μόνο κατοίκους των γύρω περιοχών αλλά και επισκέπτες που θα ήθελαν να γνωρίσουν μια άλλη πλευρά της Αθήνας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της διοργάνωσης. Η 5η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών διοργανώνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, του ΟΦΥΠΕΚΑ, του ΣΠΑΥ και της εταιρείας TETRAGON.

Πληροφορίες
Δημαρχείο Καισαριανής: τηλ. 213 2010770
Μάνος Κιτσέλλης - Αντιδήμαρχος Δήμου Καισαριανής, Πρόεδρος Περιπατητικής Ομάδας Υμηττού: τηλ. 6938283898
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
website: www.kaisarianitrailsmeeting.gr
facebook: 5η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών

Home   Close