"Το κλίμα θα σωθεί από τον κόσμο": Η συνέντευξη εφ' όλης της ύλης της Προέδρου του ΜΓΦΙ Φαλής Βογιατζάκη στην εφημερίδα Καθημερινή
Ημερομηνία ανάρτησης: Τρίτη, 22/11/2022
Φαλή Βογιατζάκη, Αγγελος και Νίκη Γουλανδρή με παιδιά μπροστά στον σκελετό ενός Τρικεράτοπα
Φαλή Βογιατζάκη, Αγγελος και Νίκη Γουλανδρή με παιδιά μπροστά στον σκελετό ενός Τρικεράτοπα / Αρχείο ΜΓΦΙ

“Βλέποντας τους παγκόσμιους ηγέτες να μην μπορούν να προχωρήσουν στις απαραίτητες αλλαγές λόγω του πολιτικού κόστους και των μεγάλων συμφερόντων, ελπίδα είναι η αντίδραση από τη βάση, από τον κόσμο, τον ενημερωμένο και σωστά εκπαιδευμένο, που θα απαιτήσει πράξεις. Οι ηγεσίες αναγκαστικά θα ακολουθήσουν. Η ενημέρωση και η εκπαίδευση –όπως και η συμβολή των ΜΜΕ– έχουν τεράστια σημασία προκειμένου η αφύπνιση να γενικευθεί”, υπογράμμισε η κ. Φαλή Βογιατζάκη, Πρόεδρος του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στη συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα στην Εφημερίδα Καθημερινή, αναφερόμενη στον φλέγον θέμα της Κλιματικής Κρίσης και πρόσθεσε ότι “μόνο η παγκόσμια σύγκλιση και συνεργασία, η επιστημονικά καθοδηγούμενη διασύνδεση και δράση μπορούν να βάλουν φρένο στην κλιματική αλλαγή. Eίναι πιεστική η ανάγκη για ενότητα και συνοχή!"

Η Πρόεδρος μίλησε για το όραμα των ιδρυτών του Μουσείου Άγγελου και Νίκης Γουλανδρή και για το σημαντικό Έργο που επιτελείται σήμερα στο Μουσείο!

“Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας είναι μια αχανής συναρπαστική κιβωτός της ελληνικής φύσης και μαζί ένας οργανισμός με ένα τεράστιο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο. Καταγράφοντας και μελετώντας με τα πλέον προηγμένα τεχνολογικά μέσα τις πληγές του ελληνικού περιβάλλοντος, παράγει καινοτόμες λύσεις και δίνει μια ισχυρή ώθηση για τη συνένωση όλων των δυνάμεων στη διαχείριση της κλιματικής κρίσης”, ανέφερε χαρακτηριστικά!

Επίσης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στη νέα Διαδραστική Έκθεση για την Κλιματική Αλλαγή με τίτλο “Κλιματική Αλλαγή και Εμείς” στο Κέντρο ΓΑΙΑ, στην ανανεωμένη τεχνολογικά Σφαίρα και στον Θόλο (dome) για την προβολή περιβαλλοντικών ταινιών, στο βιωματικό υπερθέαμα 360°, που σύντομα θα λειτουργήσει, με τίτλο “Η αλήθεια κατάματα”», στις Συλλογές του Μουσείου και στα αντίστοιχα Εργαστήρια, αλλά και στο σημαντικό έργο των επιστημονικών εργαστηρίων του Μουσείου, του Βιοαναλυτικού και του Οικολογίας Εδάφους και Βιοτεχνολογίας, του ΕΚΒΥ και του Παλαιοντολογικού Μουσείου Ρεθύμνου!

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή εδώ.

Home   Close