Ημερίδα για εκπαιδευτικούς με θέμα "Κλιματική Αλλαγή και Εκπαίδευση"
Ημερομηνία ανάρτησης: Δευτέρα, 30/09/2019
Ημερίδα για εκπαιδευτικούς με θέμα "Κλιματική Αλλαγή και Εκπαίδευση"

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας πραγματοποιεί μεγάλο Πρόγραμμα για τις επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής στην Ελλάδα, που βασίζεται στην επικαιροποιημένη μελέτη της Τράπεζας της Ελλάδας, με επιστημονικό υπεύθυνο τον ακαδημαϊκό κ. Χρήστο Ζερεφό, με τίτλο: «Κλιματική Αλλαγή. Ο πλανήτης Γη στέλνει σήμα κινδύνου. Ώρα για Δράση, Ώρα για Ελπίδα».

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, με έμφαση στη νέα γενιά. Περιλαμβάνει εκπαιδευτικά προγράμματα, δράσεις και εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, το Μουσείο διοργανώνει Ημερίδα με τίτλο: «Κλιματική Αλλαγή και Εκπαίδευση» για Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019, 9:30 – 15:00, στο Αμφιθέατρο «Άγγελος Γουλανδρής».

Το Μουσείο είναι ο επίσημος εκπαιδευτικός φορέας στην Ελλάδα, του UN SDSN (United Nations Sustainable Development Solutions Network).

Εισηγητές:

  • Ζερεφός Χρήστος: Ακαδημαϊκός, Επικεφαλής της Επιτροπής Μελέτης Επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής
  • Δρ. Κουντούρη Φοίβη: Καθηγήτρια στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών
  • Ιακωβίδου – Αλευρά Λίλυ: Υπεύθυνη Εκπαιδευτικού Τμήματος του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
  • Παπαβλασοπούλου Ναυσικά: Υπεύθυνη Εκπαιδευτικού Τμήματος Κέντρου ΓΑΙΑ

Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας, μετά το πέρας των εισηγήσεων, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα δοθεί Βεβαίωση Συμμετοχής. Απαραίτητη η Δήλωση Συμμετοχής – Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Πρόγραμμα Ημερίδας

Home   Close