Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2018
Ημερομηνία ανάρτησης: Πέμπτη, 04/10/2018
Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2018

Την Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών διοργανώνει και φέτος η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σε πλήθος περιοχών ανά την Ελλάδα, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.

Η γιορτή γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 25ης Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών - Eurobirdwatch. Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών πραγματοποιείται κάθε έτος, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, σε περισσότερες από 100 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία περιβαλλοντικών οργανώσεων για την προστασία των πουλιών BirdLife International. Στην Ελλάδα ο συντονισμός των εκδηλώσεων γίνεται από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, εταίρο της BirdLife στην Ελλάδα.

Η Γιορτή των Πουλιών σηματοδοτεί την κορύφωση της φθινοπωρινής μετανάστευσης, όταν εκατομμύρια πουλιά ταξιδεύουν προς τη Μεσόγειο και την Αφρική, όπου θα περάσουν τον χειμώνα. Οι εκδηλώσεις στη χώρα μας εστιάζουν στην ενημέρωση - ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών, των μεταναστευτικών διαδρομών τους, καθώς και των περιοχών αναπαραγωγής τους, των ενδιάμεσων σταθμών κατά τη μετανάστευση και των τόπων διαχείμασής τους.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν παρατήρηση πουλιών με κιάλια και τηλεσκόπια, περιηγήσεις σε σημαντικούς βιότοπους, παρουσιάσεις και προβολές, δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά, περιβαλλοντικά παιχνίδια, δρώμενα, εκθέσεις, απελευθέρωση πουλιών και άλλες πρωτότυπες δράσεις, οι οποίες υλοποιούνται σε συνεργασία με πλήθος φορέων όπως Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, Δήμους, Περιβαλλοντικές Οργανώσεις, εκπαιδευτικές ομάδες κ.ά.

Δείτε τη λίστα των φετινών εκδηλώσεων και τους φορείς που συμμετέχουν σε αυτές: http://files.ornithologiki.gr/images/giortipoulion/Event_List_EBW2018_2102018.pdf

Περισσότερες πληροφορίες για το EuroBirdwatch μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.eurobirdwatch.eu/

 

Πηγή άρθρου: http://www.ornithologiki.gr

Home   Close