14ο Διεπιστημονικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Νέων Επιστημόνων
Ημερομηνία ανάρτησης: Δευτέρα, 23/07/2018
14ο Διεπιστημονικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Νέων Επιστημόνων

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης του Παντείου Πανεπιστημίου (ΕΚεΠΕΚ) διοργανώνει το 14ο Διεπιστημονικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Νέων Επιστημόνων "Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη. Καταστροφές, Φύση, Άνθρωπος: Από τη διαχείριση στην πρόληψη", το οποίο θα υλοποιηθεί στην Αγία Πελαγία Κυθήρων, από 9 έως 14 Οκτωβρίου 2018.

Συνδιοργανωτής του Προγράμματος είναι η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης και διεξάγεται με τη Υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - Γραφείου Ενημέρωσης για την Ελλάδα, της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Δήμου Κυθήρων και Αντικυθήρων.

Το Πρόγραμμα έχει ως σκοπό την κατάρτιση νέων επιστημόνων,  εργαζομένων και εθελοντών σε φορείς πολιτικής προστασίας και αρμόδιες υπηρεσίες, στο αντικείμενο της διεθνούς και ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής πολιτικής, με έμφαση στη διαχείριση και πρόληψη των καταστροφών που προκαλούνται, τόσο από φυσικά φαινόμενα, όσο και από ανθρωπογενή αίτια. Το Πρόγραμμα στηρίζεται στη διεπιστημονική προσέγγιση και στη διερεύνηση του τρόπου αλληλεπίδρασης της διεθνούς και ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής πολιτικής στα ζητήματα διασύνδεσης της οικονομίας με την περιβαλλοντική προστασία και την κοινωνική ευημερία.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει σεμινάρια, ημερίδα που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, καθώς και ολοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στο νησί των Κυθήρων.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αιτήσεις συμμετοχής, τη διαδικασία επιλογής και τη διεξαγωγή του προγράμματος: http://www.ekepek.gr/index.php/el/news/8-news/337-kithira-2018, https://www.facebook.com/ekepek%20, καθώς και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση ekepek mail.

ΑΦΙΣΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Home   Close