Εκπαιδευτικοί της Αττικής επιμορφώθηκαν στον υγρότοπο Βουρκάρι Μεγάρων
Ημερομηνία ανάρτησης: Τρίτη, 04/04/2017
Σεμινάριο στο Βουρκάρι Μεγάρων
Σεμινάριο στο Βουρκάρι Μεγάρων / Φωτ. αρχείο ΕΚΒΥ

Το επιμορφωτικό σεμινάριο «Ο υγρότοπος Βουρκάρι μας “μιλάει” για το παρελθόν και το μέλλον του» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 1 Απριλίου 2017 στον υγρότοπο του Βουρκαρίου.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε σχολεία της Δυτικής Αττικής και της Β’ Αθήνας, αψηφώντας τον δυνατό αέρα, έδωσαν δυναμικό παρόν, επιδεικνύοντας μεγάλο ενδιαφέρον και κέφι για τα βιωματικά εργαστήρια που οργανώθηκαν από το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων (ΕΚΒΥ), σε συνεργασία με τους Υπευθύνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Π.Ε. και Δ.Ε. Δυτικής Αττικής και Β΄ Αθήνας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευσίνας και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία. Οι συμμετέχοντες, χωρισμένοι σε μικρές ομάδες, παρακολούθησαν κυκλικά τα εργαστήρια στο πεδίο, τα οποία αφορούσαν στις λειτουργίες και αξίες του Βουρκαρίου για τη φύση και τον άνθρωπο, στη βλάστηση του υγροτόπου, την ορνιθοπανίδα, τη θαλάσσια βιοποικιλότητα της περιοχής, καθώς και στις πιέσεις από τις ανθρώπινες επεμβάσεις.

vourkari seminar DSC03120 400Οι συμμετέχοντες αποτύπωσαν το όραμά τους για το Βουρκάρι στο εργαστήριο World Cafe που ακολούθησε, υπό τον συντονισμό της κ. Αλεξάνδρας Τσίγκου (ΔΠΕ Δυτικής Αττικής) και της κ. Βαρβάρας Πετρίδου (ΔΔΕ Β’ Αθήνας), ενώ εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας και τοπικών φορέων μοιράστηκαν με τους συμμετέχοντες τη γνώση και τη πολυετή δράση τους για την προστασία του Βουρκαρίου.

Το σεμινάριο οργανώθηκε στο πλαίσιο του έργου ΕΟΧ «Αύξηση της γνώσης και της ευαισθητοποίησης σχετικά με την ανασύσταση και αποκατάσταση των υγροτόπων Αττικής».

Αναλυτικό πρόγραμμα σεμιναρίου

Home   Close