Ημερίδα για τη Λίμνη Κουμουνδούρου
Ημερομηνία ανάρτησης: Τρίτη, 13/12/2016
Λίμνη Κουμουνδούρου
Λίμνη Κουμουνδούρου / Φωτ. αρχείο ΕΚΒΥ, Γ. Πουλής

Η Περιφέρεια Αττικής σας προσκαλεί στην ενημερωτική ημερίδα σχετικά με τη Λίμνη Κουμουνδούρου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016, στην Ελευσίνα.

Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου «Αύξηση της γνώσης και της ευαισθητοποίησης σχετικά με την ανασύσταση και αποκατάσταση των υγροτόπων της Αττικής» που εντάσσεται στο Πρόγραμμα GR02-ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ» του ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ (ΧΜ ΕΟΧ) 2009-2014 και συγχρηματοδοτείται από τον ΧΜ ΕΟΧ 2009-2014 (85% ΧΜ ΕΟΧ, 15% Εθνικοί Πόροι).

Στόχος του έργου είναι η βελτίωση της γνώσης, η αύξηση της ευαισθητοποίησης για 50 υγροτόπους της Αττικής και η επιστημονική τεκμηρίωση της οριοθέτησης των υγροτόπων αυτών.

Επίσης, σκοπός είναι η επιστημονική τεκμηρίωση για τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων προστασίας, διαχείρισης και αποκατάστασης στις περιοχές: ρέμα Πικροδάφνης και της εκβολής του, έλος Βουρκάρι Μεγάρων και υγρότοπος Πάχης, λίμνη Κουμουνδούρου, και παράκτιο έλος Σχινιά, σε εφαρμογή του μέτρου RBD06_SM07_041 «Ανασύσταση και αποκατάσταση περιοχών υγροβιότοπων» του Σχεδίου Διαχείρισης Υδατικού Διαμερίσματος Αττικής και της Στρατηγικής για τη Διατήρηση των Υγροτόπων της Αττικής και την Προσαρμογή τους στην Κλιματική Αλλαγή.

Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Αττικής. Εταίροι του έργου είναι το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων Υγροτόπων, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά Μαραθώνα και το Νορβηγικό Ερευνητικό Ινστιτούτο NIBIO.

Στόχος της ημερίδας είναι η γνωστοποίηση των θεμάτων γύρω από τον υγρότοπο της λίμνης Κουμουνδούρου, η προβολή του έργου και η ανταλλαγή απόψεων με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Η ημερίδα θα ξεκινήσει στην 10 π.μ. Στο πλαίσιο της ημερίδας θα πραγματοποηθεί δίωρη συμμετοχική εργασία μεταξύ των προσκεκλημένων φορέων, κατά την οποία οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν το όραμά τους για την περιοχή και θα σχεδιάσουν κοινές δράσεις ή στρατηγικές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυτό. Τα αποτελέσματα της συμμετοχικής εργασίας θα περιληφθούν σε μελέτη για τη λίμνη Κουμουνδούρου.

Αναλυτικό πρόγραμμα ημερίδας.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://atticawetlands.eu/, στη σελίδα "Υγρότοποι Αττικής" στο facebook και στο Facebook event.

Χώρος:
Ηρώων Πολυτεχνείου 78, Ελευσίνα
Αίθουσα συσκέψεων, Α όροφος

Home   Close