Απώλεια του Luc Hoffmann, πρωτεργάτη της διατήρησης της φύσης και ιδίως των υγροτόπων
Ημερομηνία ανάρτησης: Τετάρτη, 10/08/2016
Luc Hoffmann
Luc Hoffmann / CC BY-SA 3.0

Με λύπη πληροφορηθήκαμε ότι ο Luc Hoffmann, εμβληματική φυσιογνωμία της προστασίας της φύσης, πέθανε στις 21 Ιουλίου, στην Camargue της Γαλλίας, σε ηλικία 93 ετών.

Τα επιτεύγματα του Luc Hoffmann υπέρ της φύσης είναι πολλά: η ίδρυση της Tour du Valat, Ινστιτούτου Έρευνας για τη διατήρηση των Μεσογειακών υγροτόπων στη Γαλλία, η δημιουργία του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF), του οποίου ήταν ένας από τους συνιδρυτές, η προώθηση των σκοπών της διεθνούς σύμβασης Ramsar για τους υγροτόπους, η δημιουργία της MAVA Foundation, σημαντικού παράγοντα στην περιβαλλοντική φιλανθρωπία και πολλά άλλα. Έχει τιμηθεί με πολλές σημαντικές διακρίσεις.

Ο Luc Hoffmann υπήρξε συνεργάτης του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και ειδικότερα, υποστηρικτής της δημιουργίας του Ελληνικού Κέντρου Βιοτόπων-Υγροτόπων και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του κατά τα πρώτα έτη λειτουργίας του.

Μετά την κηδεία του, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία, στις 26 Ιουλίου, έχει προγραμματιστεί, για τις 19 Αυγούστου, εκδήλωση προς τιμή του στις εγκαταστάσεις της Tour du Valat, στην Camargue.

Μοιραζόμενοι το πένθος της οικογένειάς του και των στενών συνεργατών του, η πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του ΜΓΦΙ εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους.


Aπόφαση ΔΣ του ΜΓΦΙ:

Με λύπη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του αγαπητού φίλου και πολύτιμου συνεργάτη Luc Hoffmann.

Ο Luc Hoffmann υπήρξε εμβληματική φυσιογνωμία για την προστασία της φύσης. Ιδιαίτερα σπουδαία ήταν η συνεισφορά του στη διατήρηση των υγροτόπων, όπου μας συνέδεσε κοινή πορεία.

Η πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήριά τους για τη μεγάλη απώλεια.


Πηγή φωτογραφίας: https://en.wikipedia.org/wiki/Luc_Hoffmann#/media/File:Luc_Hoffmann.jpg

Home   Close