Εγκαίνια Κέντρου Πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου
Ημερομηνία ανάρτησης: Τρίτη, 14/06/2016
Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου
Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου / Φωτ. αρχείο ΕΚΒΥ

Με την επισημότητα που αξίζει στον Όλυμπο εγκαινιάστηκε την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016, ο εκθεσιακός χώρος του Κέντρου Πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου.

Με οικοδεσπότες τα στελέχη και το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης, τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιάννη Τσιρώνη, παρουσία πλήθους κόσμου, εκπροσώπων της δημόσιας διοίκησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της επιστημονικής κοινότητας, φορέων διαχείρισης, περιβαλλοντικών και ορειβατικών οργανώσεων.

 

 

 

 

 

Dsc01222 400  DSC01353 400

Ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιάννης Τσιρώνης (αριστερά) και πλήθος κόσμου (δεξιά), στα εγκαίνια του εκθεσιακού χώρου του Κέντρου Πληροφόρησης / Φωτ. αρχείο ΕΚΒΥ

DSC01346 400Η οργάνωση του εκθεσιακού χώρου χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και ανατέθηκε από τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας/Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων, το οποίο για περισσότερο από μία δεκαετία εργάστηκε για τη δημιουργία ενός σύγχρονου εκθεσιακού χώρου, εκπονώντας τις σχετικές μελέτες και βοηθώντας τη Δασική Υπηρεσία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου να κάνουν το όραμά τους πραγματικότητα. Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας/Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων, νιώθει μεγάλη συγκίνηση και χαρά για τη δημιουργία της έκθεσης, η οποία υπήρξε αποτέλεσμα μακρόχρονων προσπαθειών και εντατικής εργασίας.

Περισσότερες πληροφορίες για το Κέντρο Πληροφόρησης

 

Home   Close