Εγκαινιάζεται το Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου
Ημερομηνία ανάρτησης: Τετάρτη, 08/06/2016
Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου
Κέντρο Πληροφόρησης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου / Φωτ. Αρχείο ΕΚΒΥ

Το Κέντρο Πληροφόρησης του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου ανοίγει τις πύλες του στο κοινό στο Λιτόχωρο Πιερίας, την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016, στις 11.00 π.μ. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιάννη Τσιρώνη.

Η οργάνωση του εκθεσιακού χώρου χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και ανατέθηκε από τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας/Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων, το οποίο για περισσότερο από μία δεκαετία εργάστηκε για τη δημιουργία ενός σύγχρονου εκθεσιακού χώρου, εκπονώντας τις σχετικές μελέτες και βοηθώντας τη Δασική Υπηρεσία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου να κάνουν το όραμά τους πραγματικότητα.   

Η έκθεση, χρησιμοποιώντας μια ποικιλία μέσων, αναπτύσσει τη θεματική της εκμεταλλευόμενη την αρχιτεκτονική διαμόρφωση του χώρου σε επίπεδα για να προσεγγίσει το πολυσήμαντο περιβάλλον του Ολύμπου ανά υψομετρική ζώνη. Κάθε επίπεδο του χώρου πραγματεύεται όλες τις ορατές και μη αλλαγές στο βουνό όσο το υψόμετρο αυξάνει: τις αλλαγές στα πετρώματα και στη γεωμορφολογία, στο κλίμα και τις καιρικές συνθήκες, στη σύνθεση της βλάστησης και της πανίδας, στα τεκμήρια του ανθρώπινου πολιτισμού, στο τοπίο.

IMGP9875 400Εύληπτα κείμενα, εντυπωσιακές εικόνες, στατικά εκθέματα και διαφανοσκόπια, ταινίες, πολυμεσικές εφαρμογές και μία εντυπωσιακή τρισδιάστατη προβολή, οργανώνουν έναν σύγχρονο χώρο που αναπτύσσεται σε επίπεδα για να οδηγήσει τον επισκέπτη από τους πρόποδες του Ολύμπου ως τις μυθικές κορυφές του.

Ο εκθεσιακός χώρος του Κέντρου Πληροφόρησης έρχεται να λειτουργήσει ως τόπος συγκέντρωσης, ενημέρωσης, εκκίνησης και ορθής διάχυσης των επισκεπτών στον Όλυμπο, συμβάλλοντας με τρόπο ουσιαστικό στο έργο του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου για την προστασία και διατήρηση μιας πολυσήμαντης φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ

 

IMGP9912 400Περισσότερες πληροφορίες:

Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου

Διεύθυνση: 60200 Λιτόχωρο Πιερίας

Τηλ. - Fax 23520 83000, Email fedolymp[@]otenet.gr
 

 

 

 

Home   Close