Επιτυχής παρουσίαση του νέου ερευνητικού έργου SWOS
Ημερομηνία ανάρτησης: Πέμπτη, 10/12/2015
Ο Αν. Υπουργός ΠΕΝ, κ. Τσιρώνης στην παρουσίαση του έργου SWOS
Ο Αν. Υπουργός ΠΕΝ, κ. Τσιρώνης στην παρουσίαση του έργου SWOS / Φωτ. αρχείο ΕΚΒΥ

Ανοιχτή παρουσίαση του νέου ερευνητικού έργου "Satellite based wetland observation service –SWOS" διοργανώθηκε την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου από το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων (ΕΚΒΥ) του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας σε συνεργασία με το Τμήμα Βιοποικιλότητας και Προστατευόμενων Περιοχών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ).

Την ημερίδα άνοιξε με χαιρετισμό ο Αν. Υπουργός ΠΕΝ, κ. Τσιρώνης επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι η φύση αποτελεί θεμέλιο της οικονομίας και της κοινωνίας.

Την ημερίδα προλόγισαν η κα. Στυλογιάννη Κατερίνα, Συνεργάτης στο γραφείο του Αν. Υπουργού ΠΕΝ, Εθνικό Εστιακό Σημείο στη Σύμβαση Ramsar και στην Πρωτοβουλία MedWet για τους Μεσογειακούς Υγροτόπους, παρουσιάζοντας δράσεις και στόχους της εθνικής πολιτικής για τους ελληνικούς υγροτόπους και η κα. Αντιγόνη Γκούφα, (MSc Περιβαλλοντολόγος) από το Τμήμα Περιβάλλοντος της Δ/νσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, παρουσιάζοντας τη Στρατηγική και το Σχέδιο Δράσης για τους υγροτόπους της Αττικής (παρουσίαση).

Στη συνέχεια, η Δρ. Ελένη Φυτώκα, από το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων (ΕΚΒΥ), παρουσίασε τους στόχους και το περιεχόμενο του έργου SWOS και ειδικότερα των πιλοτικών εφαρμογών που θα υλοποιηθούν για επιλεγμένους ελληνικούς υγροτόπους (παρουσίαση).

Περισσότερα για το πρόγραμμα της ημερίδας

 

Φωτογραφικό υλικό από την ημερίδα

(Πηγή: Φωτογραφικό αρχείο ΕΚΒΥ):

swos tsironis small  swos stylogianni small

Ο Αν. Υπουργός ΠΕΝ, κ. Ι. Τσιρώνης (αριστερά) και η κα Κ. Στυλογιάννη (δεξιά), Εθνικό Εστιακό Σημείο στη Σύμβαση Ramsar και στην Πρωτοβουλία MedWet.

 

swos attica region small  swos ekby small

Η κα Α. Γκούφα από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής (αριστερά), και η Δρ. Ε. Φυτώκα επιστήμονας του ΕΚΒΥ και υπευθυνη του έργου SWOS (δεξιά).

Home   Close