Παρουσιάστηκε η νέα ιστοσελίδα Visit Greek Nature του ΜΓΦΙ-ΕΚΒΥ για την ανάδειξη της τουριστικής διάστασης των προστατευόμενων περιοχών της Ελλάδας
Ημερομηνία ανάρτησης: Τρίτη, 05/10/2021
Η ιστοσελίδα Visit Greek Nature
Η ιστοσελίδα Visit Greek Nature

Η δυναμική του διαδικτύου, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και άλλων σύγχρονων μέσων όπως οι ψηφιακές εφαρμογές, οι εφαρμογές εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας για την προβολή και ανάδειξη περιοχών ιδιαίτερου φυσικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, αλλά και καλά παραδείγματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αναδείχθηκαν στη διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο «Διαδίκτυο και νέα μέσα για την προβολή και ανάδειξη προστατευόμενων περιοχών» που διοργάνωσε το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας/Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων (ΜΓΦΙ-ΕΚΒΥ), στις 27 Σεπτεμβρίου 2021, με τη συμμετοχή 300 περίπου ατόμων, στο πλαίσιο του έργου «Προβολή και ανάδειξη των προστατευόμενων περιοχών της Ελλάδας» που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο (Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2020» - Άξονας Προτεραιότητας ΑΠ. 1: Δράσεις Διατήρησης της Βιοποικιλότητας).

logo visitgreeknature 300Στην ημερίδα αυτή, πραγματοποιήθηκε και η πρώτη επίσημη παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας που δημιούργησε το ΜΓΦΙ-ΕΚΒΥ για την ανάδειξη της τουριστικής διάστασης των προστατευόμενων περιοχών της χώρας.

Η ιστοσελίδα Visit Greek Nature (https://www.visitgreeknature.gr), πραγματεύεται ισάξια τον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της Ελλάδας, προβάλλει το αλληλένδετο της φύσης με τα τεκμήρια του πολιτισμού, με σκοπό να αναδείξει τη σπουδαιότητα των προστατευόμενων περιοχών ως τουριστικών προορισμών υψηλής αξίας.

Χρήσιμες πληροφορίες για τις περιοχές της χώρας που προστατεύονται σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, έγκυρα επιστημονικά δεδομένα αποδοσμένα με τρόπο απλό και κατανοητό, πλούσιο φωτογραφικό υλικό και διαδραστικοί χάρτες που παρουσιάζουν, σε επίπεδο χώρας και ανά προστατευόμενη περιοχή, την πλειονότητα των υποδομών και χώρων που αναδεικνύουν τον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της Ελλάδας, δομούν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας. Συνολικά, περισσότερες από 2.100 υποδομές, μουσεία, θέσεις και χώροι ξεχωριστού ενδιαφέροντος σημειώνονται στους διαδραστικούς χάρτες με δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στην παρουσίασή τους από τον εκάστοτε αρμόδιο φορέα. Η ιστοσελίδα συγκεντρώνει το σύνολο των Κέντρων Πληροφόρησης (66) που αναλαμβάνουν τη γνωριμία του επισκέπτη με τον φυσικό πλούτο κάθε περιοχής, περιλαμβάνει υποδομές που αναδεικνύουν τις δυνατότητες αναψυχής σε κάθε προστατευόμενη περιοχή, όπως ορειβατικά καταφύγια (71), χιονοδρομικά κέντρα (18) και ιαματικά λουτρά (18), συγκεντρώνει την πλειονότητα των μουσείων (519) της Ελλάδας (αρχαιολογικά, σύγχρονης τέχνης, λαογραφικά, ειδικά θεματικά κ.λπ.), καθώς και έναν ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό μνημείων και αρχαιολογικών χώρων (μεταξύ των οποίων μνημεία UNESCO, λίθινα γεφύρια, σπήλαια και ενάλιες αρχαιότητες), που ξεπερνούν συνολικά τα 1.400 σε αριθμό.

Περισσότερα για την ημερίδα «Διαδίκτυο και νέα μέσα για την προβολή και ανάδειξη προστατευόμενων περιοχών»

Δείτε παρακάτω video και φωτογραφικά στιγμιότυπα από την διαδικτυακή ημερίδα και από την ιστοσελίδα Visit Greek Nature.

   

Ημερίδα «Διαδίκτυο και νέα μέσα για την προβολή και ανάδειξη προστατευόμενων περιοχών». Α' Μέρος (αριστερά) και Β' Μέρος (δεξιά)


Η Προϊσταμένη της 1ης Διεύθυνσης Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α, κ. Διονυσία Χατζηλάκου (αριστερά) και ο Διευθυντής του Πράσινου Ταμείου κ. Γιώργος Πρωτόπαππας (δεξιά), απευθύνουν χαιρετισμούς κατά την έναρξη της ημερίδας «Διαδίκτυο και νέα μέσα για την προβολή και ανάδειξη προστατευόμενων περιοχών». Στην κεντρική φωτογραφία η υπεύθυνη του έργου και συντονίστρια της ημερίδας κ. Μαρία Κατσακιώρη (ΜΓΦΙ/ΕΚΒΥ).

Η κ. Λένα Χατζηιορδάνου (ΜΓΦΙ/ΕΚΒΥ) παρουσιάζει την ιστοσελίδα Visit Greek Nature.

Η αρχική σελίδα της ιστοσελίδας Visit Greek Nature.

Προβολή του όρους Ολύμπου από την ιστοσελίδα Visit Greek Nature.

Περιήγηση στις προστατευόμενες περιοχές μέσω διαδραστικού χάρτη στην ιστοσελίδα Visit Greek Nature.

Επισκόπηση φωτογραφιών φύσης μέσα από την ιστοσελίδα Visit Greek Nature.

Επισκόπηση των Κέντρων Πληροφόρησης επισκεπτών μέσα από την ιστοσελίδα Visit Greek Nature.

Πάνελ ομιλητών του Β' Μέρους της ημερίδας «Διαδίκτυο και νέα μέσα για την προβολή και ανάδειξη προστατευόμενων περιοχών».

Άποψη των συμμετεχόντων της ημερίδας «Διαδίκτυο και νέα μέσα για την προβολή και ανάδειξη προστατευόμενων περιοχών».
Home   Close