Κυκλοφόρησε ο πρώτος Οδηγός αναγνώρισης των φιδιών της Ελλάδας
Ημερομηνία ανάρτησης: Παρασκευή, 02/04/2021
Κυκλοφόρησε ο πρώτος Οδηγός αναγνώρισης των φιδιών της Ελλάδας

Το βιβλίο "Τα Φίδια της Ελλάδας", Έκδοση του Πελαργού, είναι ένα εκλαϊκευμένο Εγχειρίδιο Φωτογραφικής Αναγνώρισης των Φιδιών της Ελλάδος.

Σκοπό έχει να μπορεί ο αναγνώστης να αναγνωρίσει τα φίδια που θα συναντήσει στην χώρα μας, καθώς και να λυθούν οι παρεξηγήσεις και να εξαλειφθούν οι προκαταλήψεις που αφορούν στα φίδια.

Πρόκειται για τον πρώτο οδηγό αναγνώρισης αποκλειστικά για φίδια της Ελλάδας και περιλαμβάνει και τα 23 είδη που απαντώνται στη χώρα μας.

Για το κάθε είδος περιλαμβάνονται:

1. Σύντομη περιγραφή

2. Φωτογραφίες που εντοπίζουν τα διαγνωστικά χαρακτηριστικά

3. Στοιχεία βιολογίας

4. Λεπτομερείς χάρτες κατανομής

 

Τα ονόματα των ειδών είναι ενημερωμένα και περιλαμβάνονται τα διαφορετικά κοινά ονόματα του κάθε είδους, ανάλογα με την περιοχή.

Το βιβλίο κυκλοφορεί στα Ελληνικά και στα Αγγλικά και θα είναι πολύ σύντομα διαθέσιμο προς πώληση μέσω του e-shop του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

 

Μαρία ΔημάκηH συγγραφέας Μαρία Δημάκη είναι Διδάκτορας Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών με κύρια ενδιαφέροντα την Ερπετολογία και την Ορνιθολογία. Από το 1996 εργάζεται στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας (ΜΓΦΙ) ως υπεύθυνη του Τμήματος Χερσαίας Ζωολογίας , ενώ από το 2017 είναι και Επικεφαλής των Τμημάτων Διαχείρισης Συλλογών του Μουσείου.

Home   Close