Εθελοντική Εκστρατεία καθαρισμού της χώρας, μέσα σε μία μέρα - Let's do it Greece
Ημερομηνία ανάρτησης: Τετάρτη, 22/02/2017
Εθελοντική Εκστρατεία καθαρισμού της χώρας, μέσα σε μία μέρα - Let's do it Greece

Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 χιλιάδες εθελοντές θα συντονιστούν ταυτόχρονα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με σκοπό για ακόμη μια χρονιά, να διαδώσουν το μήνυμα της συνεργασίας και του εθελοντισμού σε όλη τη χώρα.

Το σύνθημα της δράσης είναι: «Πάμε να καθαρίσουμε εθελοντικά ολόκληρη την Ελλάδα μέσα σε μία μόνο μέρα!».

Στόχος είναι, μέσα σε μία ημέρα, οι χιλιάδες πολίτες που μοιράζονται το όραμα μιας καθαρής Ελλάδας, να συντονιστούν σε ολόκληρη τη χώρα, πραγματοποιώντας οργανωμένες εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης, ξεπερνώντας τον αριθμό ρεκόρ των 100.000 εθελοντών, από 3.000 ομάδες, σε πάνω από 1.000 σημεία δράσης πανελλαδικά.

Οι δηλώσεις συμμετοχής φορέων, ομάδων και εθελοντών έχουν ήδη ξεκινήσει.

Η προσπάθεια "Let's do it Greece" ξεκίνησε το 2012 από νέα παιδιά που αγάπησαν τον εθελοντισμό μέσα από το σχολείο. Νέους που ονειρεύονται να ενώσουν όλη την Ελλάδα για έναν κοινό σκοπό, αναδεικνύοντας το καλό πρόσωπο της πατρίδας μας.

Το πρόσωπο των ανθρώπων που προσπαθούν και προσφέρουν καθημερινά στον τόπο τους, το πρόσωπο των εθελοντών που συνεργάζονται σε κοινή προσπάθεια, το πρόσωπο της χαράς, της συμμετοχής και της δημιουργικότητας. Στην τελευταία δράση του "Let’s do it Greece" στις 17 Απριλίου 2016, συμμετείχαν πάνω από 67.000 εθελοντές, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν νέοι.

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στηρίζει την προσπάθεια του "Let's do it Greece" για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών και τη διάδοση του θετικού μηνύματος της συνεργασίας και του εθελοντισμού.

Banner lets do it greece 2017

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.letsdoitgreece.org.

Home   Close